VÍZUMINFORMÁCIÓ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA

Minden magyar állampolgár 2011.01.11. óta 90 napra vízummentességet élvez Tajvanra történő beutazás esetén.

A vízummentesség feltétele:

– visszautazást igazoló repülőjegy,

– az útlevél érvényességi időtartama, amely a visszautazás dátumától (Tajvan elhagyásától) számítva legalább 6 hónapig érvényes

– a reptéri hatóságok ellenőrizhetik a büntetett előéletűséget

A 90 napos vízummentességet meghaladó tartózkodás esetén a Képviseletünkön kell vízumot kérni!

A vízumkérelem beadásának ÁLTALÁNOS feltételei:

– Vízumkérő nyomtatvány: https://visawebapp.boca.gov.tw (nyomtatva és aláírva)

– 2 db színes igazolványkép (lehetőleg világos hátterű, jó minőségű, 6 hónapnál nem régebben készült, 3,5*4,5 cm)

– Útlevél (amely a visszautazás dátumától számítva legalább 6 hónapig érvényes)

– Útlevél másolata

– Repülőjegy foglalás

– Útiterv

A további szükséges dokumentumokról MINDEN ESETBEN érdeklődjön a Konzuli Osztályon!

A Konzuli Osztály elérhetőségei:
Tel.: +36-1-266-2884, +36-1-266-4817
Email: hng@mofa.gov.tw

Útmutató magyar állampolgárok vízumkérelméhez, akik részt vesznek az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjában (továbbiakban: Program) a Kínai Köztársaságban (Tajvanon)

  1. Feltételek:

A jelentkezőknek eleget kell tenniük a következő feltételeknek:

  • Magyar állampolgársággal és magyarországi lakhellyel kell rendelkezniük a jelentkezés időpontjában,
  • Korábban nem vettek részt a Programban Tajvanon,
  • 18 és 35 év közötti betöltött életkor a jelentkezés napján,
  • Házastárs vagy eltartott családtag nem kísérheti, kivéve, ha ezek a családtagok is rendelkeznek a Programhoz kötődő vízummal.

 

  1. Szükséges dokumentumok:
  • Online kitöltött, kinyomtatott és aláírt tajvani vízumkérőlap a Programhoz (a https://visawebapp.boca.gov.tw honlapról letölthető)
  • Magyar útlevél, mely 12 hónapnál hosszabb ideig érvényes a Tajvanra érkezés dátumától számítva,
  • Kettő darab, 6 hónapnál nem régebbi, útlevélkép méretű színes igazolványkép,
  • Érvényes egészségbiztosítás, mely a teljes körű kórházi ápolást is fedezi az egész tajvani tartózkodás időtartamára,
  • Erkölcsi bizonyítvány,
  • Pénzügyi fedezet igazolása, minimum 4000 EUR vagy 2500 EUR plusz érvényes repülőjegy, mely a vissza- vagy továbbutazásra szól,
  • 27000 HUF vagy 100 USD vissza nem térítendő vízum díj.

 

  1. Kérelmezési eljárás:
  • Személyesen kell beadni a kérelmet,
  • A kérelmeket a magyarországi Tajpej Képviseleti Irodán kell leadni,
  • A jelentkezőktől további dokumentumokat vagy interjút lehet kérni, ha szükséges.
  1. A kiadott vízum:
  • Típusa: Látogatói vízum,
  • Érvényesség: egy év a kiadás dátumától számítva, többszöri belépésre jogosít,
  • Ott tartózkodás időtartama: 180 nap, további 180 napra meghosszabbítható.
  • 180 napig terjedő hosszabbítást lehet kérni 15 nappal a tartózkodás lejárta előtt, a Nemzeti Bevándorlási Hivatal ügyfélközpontjában, a tajvani lakcím szerint illetékes városban vagy megyében.
  • A tartózkodás teljes időtartama nem haladhatja meg az egy évet a Tajvanra való belépés dátumától számítva.
  • Ezek után további hosszabbítások vagy a vízumtípus cseréje nem engedélyezett.
  1. Tájékoztatás:
  • A Programban résztvevők számára nem engedélyezett az állandó

munkavállalás látogatásuk alatt, és nem dolgozhatnak három hónapnál tovább ugyanannak a munkáltatónak látogatásuk során,

  • A Programban résztvevők nem vehetnek részt hivatalos tanfolyamokon Tajvanon, kivéve a kínai nyelvtanfolyamokat, melyek időtartama nem haladhatja meg a három hónapot tajvani látogatásuk során.